צניעות

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת הגולן 12/11/09 00:15 כה בחשון התשע

שאלה

שלום וברכה

באיזה גיל ניתן לדבר עם הילדים על התפתחות המינית ואילו דברים ניתן להסביר

תודה מראש

תשובה

שלום .

אין בזה כללים והדבר תלוי בהתפתחות הגופנית והנפשית של הילד. הדבר משתנה מילד לילד.
כמו כן יש לדבר עם הילד בהדרגה על דברים שהוא יכול להבין . כגון בגיל שלוש ניתן לדבר עם הילדה על הצורך לשבת צנוע ועל כך שלא מסתובבים ערומים . בהמשך לפי הבשלות יש לכוונו בקשר בין בנים לבנות.
כיצד מדברים ועל מה הדבר תלוי בקשר שיש בין ההורים לילד. ברור שיש לבדוק עם מה הילד עלול להיפגש ולהדריכו בהתאם .

הרב ישי סמואל