צניעות

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 26/06/09 02:03 ד בתמוז התשסט

שאלה

האם מותר לחתן וכלה להיפגש שבוע לפני החתונה

תשובה

שלום
הדבר תלוי במנהג יוצאי גלות אשכנז נהגו בזה וכיום גם שאר העדות וממגוון סיבות
1. כי הרעיון של המנהג הוא לשמור על ריחוק כדי להרגיש את החידוש בליל החתונה, כדוגמת אי אכילת מצה לפני חג הפסח למרות שמותר לאוכלה במשך השנה ולכן לא קבעו את ה"שבוע" כגדר הלכתי מדויק שצריך להחמיר בו (ע"פ הרב זלמן מלמד שליט"א).
2. כי אלו ימים של מתח ולחץ
3. כדי שלא יגיעו לידי איסורים
4. י"א משום חשש לראיית דם חימוד
ובמקרה הצורך אפשר להקל כדלקמן
תוכן השאלה
שלום רב. אני דתיה מבית אשכנזי וארוסי הוא שומר שבת וכשרות מבית ספרדי (עדה חלבית-סורית). רצינו לדעת האם מותר לנו להיפגש ביום של החתונה לפני החופה לצורך צילומים. הדבר חשוב לנו מאוד ואנחנו מאוד מוטרדים מהנושא.

תודה רבה

תוכן התשובה
לשואלת שלום רב.
האשכנזים נהגו שלא להפגש שבוע לפני החתונה. והסמיכו זאת לדין חשש לראיית דם חימוד. ואעפ"כ זה לא כ"כ ברור, שכן דין זה הוא בתבעוה להנשא ומעיקר הדין לא שייך כאן. בכל אופן המנהג קיים ולכתחילה ראוי לנהוג כך.

יחד עם זה, אם אין ברירה, אפשר להקל.

הרב אפי קיציס