צניעות

חדשות כיפה חברים מקשיבים 26/04/01 23:12 ג באייר התשסא

שאלה

אני לא מבינה מדוע ההלכה מחמירה כל כך בעינייני צניעות. הרי בסך הכל אנו שומרים באופן כללי על צניעות, אז מה זה משנה אם אני הולכת עם שרוול ארוך או קצת יותר קצר? או שאני שרה ליד בנים? מדוע צריך כל כך להחמיר?

תשובה

שלום. ההלכה איננה מחמירה בענייני צניעות. היא לא באה להקשות עלינו ולחסום אותנו בפני דברים שהיינו יכולים להנות מהם ואנו מנועים מההנאה הזאת. ההלכה באה לתת עצות,כן ממש עצות וכפי שמכנה הזוהר את המצוות "עיטין" שפירושו עצות. התורה מכירה אותנו היא יודעת את החולשות שלנו. והיא גם יודעת את הצדדים החזקים שלנו. היא יודעת שאם נהיה חשופים לכל מה שהעולם חשוף לו היום אנו נהיה אנשים שונים והתורה רוצה אנשים מסוג אחר, אנשים שיודעים להתגבר על עצמם ולהיות גדולים. כל הלכה ופרט של הלכה במיוחד בהלכות צניעות מקדם אותנו למטרה הזאת,הופך אותנו לאנשים שונים,יותר גדולים. לשיר ליד בן או ללכת עם או ללכת עם שרוול קצת יותר קצר זה כבר לא 100 אחוז זה רק 90 ואנחנו רוצים. תדעי לך שלאט לאט מתחילים להבין למה זה טוב ונכון לחיות כך - ברצון האמיתי לגדול ולהיות "אנשי קודש" ולא פתוחים לכל מה שנכנס אלינו אלא קצת מסננים ובודקים מה באמת טוב לנו ומה לא. בהצלחה!