צניעות לגבי ציונים טובים במבחנים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/12/04 23:23 ז בטבת התשסה

שאלה

האם מותר לספר לחברים שאפילו לא כך טובים ציונים טובים שלי ואני מבין שזה גורם לקנאה אבל זה נותן לי הערכה עצמית גבוהה יותר ופידבק להמשיך ללמוד (נראה לי) מה לעשות לספר או לא לספר ואיך להתגבר על החשק לספר קשה לאדם מאוד בלי הפידבקים האלה איך לנהוג ?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלום.

אני לא חושב שזו שאלה של מותר או אסור אלא שאלה של כדאי או לא כדאי.
נראה לי שלא כדאי לך "לסחוט מחמאות" ע"י שאתה משוויץ בציונים גבוהים כי כך אתה מחנך את עצמך ללכת בדרך של גאווה ושחצנות.וזו לא דרך טובה.
הצורך המיידי לקבל "פידבק" הוא צורך טבעי ונומאלי והוא אפילו טוב. וכל אדם רוצה להיות מוערך ואהוב .
אבל הערכה אמיתית היא זו שנובעת מתוך מידת הצניעות של האדם. ובני האדם יודעים לזהות ולדחות את האדם הרברבן והגאוותן שנמצא בתוכם ומתרחקים ממנו.

ועיין בתשובתי "לעשות מצוות בשביל שכולם יראו" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=48510

ואם אתה עושה דברים לשם פעולם מתוך הכרה שאתה עושה את חובתך אז השם יברך אותך ויעזור לך כי הוא הנותן לך כוח לעשות חיל והכל בא ממנו .ו"כל הלומד את התורה מבפנים -תורתו מכרזת עליו מבחוץ" ללא שהוא יצטרך להוציא מילה מהפה כי "ניכרים דברי אמת".
כדאי לך לקרוא את איגרת הרמב"ן.

בהצלחה,

עוזיאל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן