צניעות וחינוך

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 29/05/07 10:24 יב בסיון התשסז

שאלה

שלום וברכה!

האם יש עיניין שלא לתלות תמונות של זוג מחתונתם בבית כשהם מחובקים לדוגמא?

ואם כן ממה נובע העיניין ? צניעות או חינוך ילדים ?

ומה לגבי מיטה יהודית וילדים קטנים? האם יש "להסתיר " מהם את חדר השינה בזמן שהמיטה מופרדת?...

אשמח לתשובה.

יישר כח עצום ותודה מראש!

תשובה

בע"ה
שלום רב,
כל נושא היחס המיוחד שבין בני זוג אינו ענין לאחרים, אלא הוא פנימי ומיוחד ביניהם.
האם לתלות תמונה כזו בחדר השינה? אין בכך איסור, אבל משום חינוך הילדים , יש הנוהגים שאין מראים חיבה יתירה כמו נישוק וחיבוק בולט לעיני הילדים כלל, ויש שאינם נמנעים עד כדי כך. זה מתקשר להיבט רחב יותר של תקשורת עם ילדים, ומכאן לשאלה הבאה:
יש נוהגים להקפיד שהדלת תהיה סגורה או שהמיטה תהיה מחוברת תמיד, אבל יש שאינם מסתירים את המיטה המופרדת, ואם הילדים שואלים , למה ? עונים להם שלפעמים החדר מסודר כך ולפעמים כך, ( גם כשנולד תינוק מסדרים את החדר אחרת).
והכל בפשטות ובטבעיות.
בברכה, אליעזר