צניעות והלכה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 12/04/07 20:08 כד בניסן התשסז

שאלה

יש לי כמה שאלות אם תוכלו לענות..

1.האם אישה גרושה או אלמנה צריכה לשים כיסוי ראש? --כי יש לה זכות להכיר אנשים אחרים..

2.האם מותר להדליק נרות כל יום לצדיקים ולבקשות..? או שאחרי שלוש פעמים זה נחשב נדר..?

3.יש את הדבר הזה שבנים צריכים לשמור על העיניים שלהם ,האם זה אומר שגם על בחורות צנועות אסור להם להסתכל?

תשובה

1. בעיקרון כן. חלקת מחוקק על ששלוחן ערוך אבן העזר ס"ק ב. ודאי שיש לה זכות להכיר אנשים אחרים. ומי שיודע שהיא מחפשת יציע לה שידוך. הכיוסי ראש לא ימנע זאת.
2.לכן צריך לומר מההתחלה בלי נדר. יש לזכור שהתפילה היא לקב"ה ולא לצדיקים...
3. כן יש איסור הסתכלות סתם לשם הנאה. אך אם מסתכל כדי לראות האם היא נאה בעיניו לצורך נישואין ודאי שמור ואף חייב , שהרי אסור לשאת אישה עד שיראנה.