צניעות בלבוש ודואר בוואלה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 26/12/06 21:13 ה בטבת התשסז

שאלה

בע"ה

שלום, יש לי שתי שאלות:

1. הרי אחת ממטרות הלבוש הצנוע הוא שאדם יכיר את האדם השני באמת ובפנימיות, ולהמנע כמה שיותר מ"המסכה" של הגוף- לא להתבלבל בין החיצוניות לפנימיות..

אז איך זה שמותר שיראו את הפנים של נשים? הרי גם זה דבר יפה ואדם יכול לחשוב ולהמשך גם לפנים של אשה..?!

2. האם יש איסור לפתוח( במקרה שלי- להישאר אחרי שכבר פתחתי והאם צריך לעבור למקום אחר) דואר אלקטרוני באתר "וואלה!"?

אם כן, לאיזה תיבת דואר צנוע וטוב אפשר לעבור?

אני רוצה לציין שהאתר באמת לא סימפתי במיוחד ולא הכל שם צנוע, ואני משתדלת להמנע מלהיות בו חוץ מהכניסה לאי- מייל (ובכ"ז- זה מגדיל את הרייטינג שלהם..)

תודה תודה תודה!!!

תשובה

1. כפי שאמרת, זו אחת ממטרות הלבוש הצנוע, אך אין זו המטרה היחידה. אחת המטרות הנוספות היא למנוע זילות של הגוף, ולהגן על הקשר האינטימי שבין איש לאשתו, וכן על טוהר החברה. ואמת הדבר כי כללי הלבוש בהיותם מסגרת בלבד אינם יכולים כשלעצמם לממש את המטרות המדוברות, ואדם בהחלט יכול לחשוב ולהמשך לפנים של אישה, לאצבועותיה ואף לקצה אפה ולתנוכי אוזניה - על כך אמרו חז"ל שאסור להסתכל באצבע קטנה של אישה על מנת להנות מכך.
2. כפי שידוע לי שרת הדואר 'שורש' בהחלט מספק את הסחורה - SHORESH.ORG.IL