צניעות בינו לבינה

חדשות כיפה הרב שי פירון 17/12/06 15:22 כו בכסלו התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב.

אנו נשואים שנה וחצי. לאחרונה שמתי לב שבעלי צופה באתרי אינטרנט לא צנועים. הוא לא יודע על כך שאני יודעת, אני לא רוצה להביך אותו ולספר לו, אך מצד שני אני לא מפסיקה לחשוב על זה. אני לא יודעת איך להתמודד. אשמח לתשובה.

תודה וחג שמח.

תשובה

ב"ה

שלום,

זו בהחלט "תגלית" לא פשוטה.
אני סבור שאת צריכה למצוא את הדרך לשוחח איתו על כך. למשל להעלות את הדילמה של שימוש באינטרנט לאור נטיה של רבים לשוטט באתרים לא צנועים. כדאי לומר שלדעתך זה משפיע על נקיות המחשבה ל האדם, שזה פוגע ביכולת שלו ליצור קשרים משמעותיים עם בן זוג, שזה מעוות את המבט על החיים.
מתוך כך, לשאול, בתמימות - האם יצא לך להתבונן באתרים כאלה וכו'.

אם הוא יכחיש - דחי את השיחה הנוקבת לפעם אחרת.
אבל - אסור לך לשמור את זה בתוכך. זה משפיע על העולם הפנימי של האדם ולא מאפשר לראות תמונה שלמה ומלאה.

בכל מקרה, חשוב שהשיחה לא תהיה מתריסה אלא כואבת, מבררת, ובעיקר - מאפשרת להמשיך קדימה.

אשמח לסייע.
כל טוב,

שי