צניעות בין גברים

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 16/08/06 22:27 כב באב התשסו

שאלה

יש לי שאלה בנושא הלכתי שאני רוצה לברר עליו פרטים ומקורות ואשמח להעזר בכם. הנושא הוא צניעות גברים.

יש סוגיא בשבת (מא ע"א) המעמתת את יסוד הצניעות בין גברים אל מול האיסור כפירה בבריתו של אברהם אבינו. הגמרא מכריעה שבכניסתו, כאשר פניו לנהר יגלה ערוותו וביציאתו יכסה.

אולם לא מצאתי דין זה מוזכר לא ברמב"ם לא בטור ולא בשו"ע, אשמח אם מישהו יעזר לי לברר מקורות בעיקר של פוסקים ראשונים אחרונים העוסקים בהלכה זו ובכלל בדין של האיסור\היתר\חובה לגלות ערוותו בפני גברים.

תדוה רבה

שלומי

תשובה

באופן כללי יש חובת צניעות גם אדם עם עצמו בחדרי חדרים, כיון שיש לנהוג בצניעות כלפי הקב"ה שמלא כל הארץ כבודו, ונתבאר בזה בשו"ע או"ח סימן ב ס"א וס"ב. ועיין עוד בסימן ג' ס"ב וס"ד וס"ח. וכמ"כ ס"יב. ועיין עוד בשו"ע סימן עג ס"א וס"ג וס"ד. ועיין בכל הנ"ל בטור וב"י ובמקורות שם, וכמ"כ בנושאי כלים על השו"ע ובמ"ב.
ולגבי בית מרחץ במקום שנוהגים כולם להיות ערומים מותר, וכך נראה מהשו"ע סימן מה ס"ב, שיש מקום בבית המרחץ שכולם שם ערומים, וא"כ נראה שאין בזה חוסר צניעות כיון שזו הרגילות לצורך הרחיצה. ועיין עוד בזה באבן העזר סימן כג סעיף ו' ברמ"א.
הרב דרור