צניעות בחיי אישות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/06/09 13:34 ז בתמוז התשסט

שאלה

האם ישנם מקומות בגוף הגבר/האישה האסורים בראיה/נגיעה/נישוק בזמן חיי האישות?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
יש אסור להסתכל או לנשק את מקום הערווה בגוף האישה. אני מצטט מתוך השולחן ערוך (אורח חיים סימן ר"מ סעיף ד): "אסור להסתכל באותו מקום (=מקום הערווה של האישה), שכל המסתכל שם אין לו בושת פנים, ועובר על: והצנע לכת (מיכה ו, ח), ומעביר הבושה מעל פניו, שכל המתבייש אינו חוטא, דכתיב: ובעבור תהיה יראתו על פניכם (שמות כ, כ) זו הבושה, לבלתי תחטאו (שמות כ, כ) ועוד דקא מגרה יצר הרע בנפשיה, וכל שכן הנושק שם, שעובר על כל אלה ועוד, שעובר על: בל תשקצו את נפשותיכם".