צניעות בבגדים

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 25/12/06 14:12 ד בטבת התשסז

שאלה

שלום,קוראים לי מיכל,אני ילדה דתיה לומדת באולפנא. מה שאני לא מבינה זה -מה הבעיה ללכת עם חולצה עם שרוול קצר?..עם שרוול ממש קצר,אני מבינה,כדי שלא יראו את הביתשחי ושלא ימשוך בנים-יש מבין. אבל אני לא מבינה למה אי אפשר ללכת עם חולצה יותר קצרה מהמרפק, (או קצרה-שאי אפשר לראות את הביתשחי!)..אשמח לקבל תשובה,תודה

תשובה

ברשותך, ארחיב. כבת, אינך מודעת לכח של הגוף שלך לגבי בנים. בנות לא מודעות, מצד אחד, לכח ה"מגנטי" של חולצה הדוקה מעט, ומצד שני, אומרות על בנים שהם "מגעילים" כי המבט שלהם נודד...את יודעת....
וכך לגבי מה שקורה כאשר בת מתכופפת, ובמתניים החולצה מתרוממת, וחושפת חלק מהגב, ואפשר "לראות הכל" כשהצווארון "נופל".
הקב"ה, בחכמתו כבורא, ברא את הבנות בצורה כל כך נאה ומושכת את הבנים. גם אותם 10 ס"מ מעל המרפק. וכל בקשתו: שמרי אוצר נפלא זה רק לאהובך, ורק.... לאחרי הנישואין.
אז מה, כל כך קשה לשמור את הפיקדון?....