צניעותת דחוףף

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 15/08/07 23:30 א באלול התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב.. אני רוצה לדעת מדוע הנשים צריכות לכסות את גופן ושערן.. הרי אנו בריאה של ה'.. וכפי שאני הבנתי האדם זה הדבר הכי גאוני (בעיני) שברא הקב"ה...

אז מדוע אנו צריכים לכסותו ולהסתירו זה הרי דבר כ"כ יפה וטוב.. אשמח אם תענה לי במהרה...

תשובה

שלום לך,
מדוע זה כה דחוף? לא יכול היה לחכות?
התשובה היא כי היופי צריך להישמר לתוך האינטימיות המשפחתית, אחרת היופי הופך למקור של משיכה מיני בלבד ולא לערך משפחתי. ההסתכלות על האשה ברחוב הופך לראיה גשמית של בשר אשה בלבד. היום גם הפמיניסטיות מבינות שאל לנו להשתמש בגופן של נשים לפרסום , להצגה וכו'. כי כל כבודה בת מלך פנימה.
ישנה נטיה לאשה להחצין עצמה, היא אוהת שמסתכלים עלה, אולם, לא כל תאווה אליה, היא בגלל יופיה. חז"ל ראו בשרה אימנו, שהיא יפה כבת שבע, ומדוע לא יפה כבת עשרים? כי בבת שבע אפשר לראות יופי ללא תאווה, משא"כ הראייה של בת עשרים, היא לא על יופיה אלא, על ההתאוות אליה.
אולי, לפני חטא האדם הראשון , לא היה לבוש בעולם, אולם, מאז האכילה מפרי התאווה , והירידה הרוחנית, יש לשמור על מזגרות הצניעות, אחרת עלולה לקרות התפרצות של יצרים והתבהמות, את זה גם את רוצה למנוע לא?
לכן, לבוש צנוע והתמסרות ליופי הפנימי, מציאת בעל והכנת חיים רוחניים, יגלמו קשר איכותי ופנימי.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת הסדר "בינות" רעננה.