שאל את הרב

ציציות בחוץ

חדשות כיפה רבני בית הלל 06/01/13 15:23 כד בטבת התשעג

שאלה

שלום לכבוד הרב.

אני הולך עם ציציות בתוך המכנסים, ולאחרונה עלה בי החשש שמא אני עושה לא כשורה. מצד אחד, קשה לומר על האר"י והפוסקים הספרדים שהם לא מקיימים את המצוות כמו שצריך, אולם מצד שני ידועים דבריו הקשים של המשנ"ב לגבי מי שמכניס את הציצית פנימה.

בנוסף, אעיר ואציין, שזה קצת מוזר שאין חיוב ללבוש ציצית אלא רק אם יש בגד ד' כנפות יש להטיל ציצית, אבל אם כבר שמת ציצית- אז מחייבים אותך שהיא תהיה בחוץ.

בכל אופן רציתי לשאול את הרב:

1. מה הצדדים לאשכנזים לשים את הציצית בתוך המכנסיים, ואיזה פוסקים גם נוקטים בגישה זו?

2. האם דבריו של המשנ"ב בינם הלכתיים או יותר מוסריים ופחות מחייבים?

3. האם נכון, לאור המצב שכמעט אף אחד מהציבור הדתי לאומי הולך עם ציציות בחוץ, לפסוק שאין שום בעיה לאשכנזי להכניס ציציות?

תשובה

שלום וברכה,

הרב אליעזר יהודה ולדינברג, בעל שו"ת ציץ אליעזר נשאל שאלה זו (חלק ח´, סימן ג´) והוא מרבה שם בהוכחות מספרים שונים, בין על פי הנגלה ובין על פי הנסתר, שאכן מדובר בהנהגה טובה ומצוה מן המובחר, אך לא בהלכה פסוקה. מתוך עיון שם תוכל למצוא מקורות רבים התומכים בכך. על כן, בהחלט יש מקום לראות את דברי השולחן ערוך והמשנ"ב כדברי מוסר והנהגה טובה, ולא כהלכה מחייבת. ולכן, אין מניעה אף לאשכנזים ללכת כיום בציצית בתוך בגדיהם.

כל טוב,

יוני רוזנצוויג.



(התשובה ניתנה מהרב יוני רוזנצוויג)

רבני בית הלל משיבים על שאלות גם בפייסבוק - כנסו עכשיו - http://www.facebook.com/B.Hillel?filter=2

כתבות נוספות