ציפורנים

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 03/05/07 18:40 טו באייר התשסז

שאלה

האם יש איסור להשים לק על הציפורניים?

האם זה חציצה גמורה לפי ההלכה?

תשובה

שלום וברכה!

אין שום איסור הלכתי לשים לק לציפורניים, אך צריך לדאוג שהצבע יהיה צנוע ולא מושך יותר מדי תשומת לב.

לענין טבילה זה סיפור אחר:

לק הוא צבע שיש בו ממש , לכן לכתחילה צריך להסיר כל הלק לפני הטבילה ע"י החומרים שעשוים במיוחד לכך ( אין שום איסור לצבוע אחרי הטבילה את הציפורניים שוב ). בדיעבד אם שכחת להסיר לק וטבלת, לא צריך לטבול שוב. אך אם לק לא היה חלק והיו חלקים שלא צבועים או לחילופין הסרת חלק ולא הסרת הכל, אז תצטרכי לטבול שוב אחרי שתסירי כל הלק.

בברכה,

חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון