ציפורנים במקווה צביעת שיער ב 9 הימים

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 15/07/07 11:10 כט בתמוז התשסז

שאלה

שלום רב!

1.אשמח לדעת מאיזה טעם אוסרים (אם בכלל)על גידול ציפורנים(לא ממש ארוכות).

במקווה המדריכת כלות שהדריכה אותי לפני החתונה אמרה שאם הציפורנים שלי מנוקות היטב אין בעיה. מצד שני הבלנית במקווה אומרת שזה אסור מצד "רוח רעה" שבשעת הבישול יורדת על האוכל אשמח לדעת תשובה ברורה בנושא.

2. לגבי צביעת שיער ב9 הימים לנשים האם מותר?(אני ספרדיה)

תודה וישר כוח!

תשובה

1. המנהג של הנשים מזה דורות הוא ליטול ציפורניים לפני הטבילה, מחשש שנשאר לכלוך דבוק שאינו נראה.
אישה שלא מוכנה להוריד ציפורניה ובטוחה שהם נקיות לגמרי, לא ניתן לחייב אותה להורידם. לא שמעתי מעולם את הסיפור של הבלנית. רוח רעה נזכרת בהקשרים אחרים וגם שם לא תמיד חוששים לה. תגידי לבלנית שהרב שלך אמר שלא צריך לחשוש לכך, או שתחליפי מקווה...
2. לנשים ספרדיות מותר לדעת הרב עובדיה יוסף להסתפר אפילו בשבוע שחל בו וכ"ש שמותר לצבוע את השער.