ציפורניים

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 02/08/10 23:10 כב באב התשע

שאלה

שלום

רשום בספר ההלכות בן איש חי ובעוד מקומות לגבי סדר גזירת הציפורניים לא הבנתי כל כך את ההלכה הזו כי הוא לא פירט אותה כל כך.

אים תוכל להסביר לי אותה יותר בפירוט ובפשטות אני ישמח

תודה

תשובה

ב"ה

שלום רב.

לגבי סדר גזיזת הציפורניים: האר"י הקדוש בשער הכוונות (והביאו מרן הבן איש חי זיע"א) כותב ש[בגזיזת הציפורניים - אין שום סדר], ואפשר לגזור איך שרוצים, להתחיל באיזו אצבע שרוצים (העיקר הוא לגזור קודם את אצבעות יד ימין ואחר כך את אצבעות יד שמאל), וכן אפשר לגזור את ציפורני הידיים והרגליים באותו יום, [וכן ההלכה למעשה].

חלק מהאשכנזים נוהגים אחרת, אולם אנו לא פוסקים בזה כמותם, היות שבציפורניים כוחות הטומאה נאחזים, על כן כל מה שעודף את הבשר- צריך להורידו, ואין להקפיד באיזה אצבע להתחיל..

ברכה והצלחה.