צילום דפים במקום העבודה

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 11/11/06 23:38 כ בחשון התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב!

באחד מהמקצועות שאני לומדת בבית ספר, המורה של אותו מקצוע הכינה חוברת עם דפי סיכום וכל בת שילמה סכום כסף שאיתו המורה צילמה את הדפים. חברה שלי אמרה לי שאני לא אשלם כי אבא שלה יכול לצלם בשבילי בעבודה שלו והיא אמרה שמסכימים לו. וכך היה. אלא שאני לא יודעת אם באמת מותר לאבא שלה לצלם שהרי זה על חשבון העבודה ועוד שהוא צילם לכמה בנות. שאלתי אותה אם צריך לשלם לעבודה והיא אמרה לי שלא. אני לא יודעת מה לעשות. אם אני אשאל יותר מדי אז היא עלולה להיעלב. מה לעשות? האם מותר להשתמש באותה חוברת שהיא צילמה?

האם צריך לשלם למקום העבודה של אבא שלה, באיזו דרך?

תודה רבה.

תשובה

אין פה חפץ גנוב היות והצילום עצמו מותר, השאלה היחידה היא לגבי חיוב התשלום עבור הצילום. מי שנתחייב בתשלום הוא אבא של חברתך. את אולי רק מסייעת בידי לידי עבירה, לכן למעשה אין עלייך חובה לברר ואת יכולה להניח שיש לו רשות. (איסור מסייע הוא מדרבנן, ובספק לקולא).
הרב בר-אלי