ציור מודל של אשה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/06/12 22:45 יב בסיון התשעב

שאלה

שלום,

בקורס ציור שבו אני משתתף התבקשו המשתתפים לצייר מודל של אשה. האשה אמנם הייתה לבושה אך לא בצניעות, היינו- זרועותיה ורגליה היו חשופות והיא לבשה חולצה עם מחשוף.

עמדת הההלכה אומרת שאסור לצייר אשה מכיוון שאסור להתבונן בה בכלל, גם אם זה לא להנאה. אולם ראיתי שיש דעה שמותר לצייר אשה כאשר היא לבושה. הייתי רוצה לדעת האם ייתכן שמבחינת ההלכה יהיה אפשר לצייר אשה בתנאי שהיא לבושה, שזה אומר להתבונן בה שעות, וכל שכן שמדובר בבחורה צעירה? הייתי רוצה לדעת בצורה חד משמעית מה עמדת ההלכה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין להסתכל על אשה כדי להנות מיופיה ואפילו על אצבע קטנה שלה. אמנם העברה בלבד בלא התבוננות מעמיקה אין לאסור, אבל בנידון המסופר אתה מתבונן בה באריכות (כמסופר במכתב) ואמנם זו התבוננות לצורך לימוד ולא להנאה, אבל התבוננות במקומות מכוסים אסורה אפילו שלא בהנאה. על כן אינני רואה מקום להתיר לצייר דמות אשה שאיננה לבושה בצניעות.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון