צורך בנטילת ידיים

חדשות כיפה מכון שלזינגר 09/11/05 21:05 ז בחשון התשסו

שאלה

שלום וברכה!

נושא השאלה קצת מביך. פעמים שאחרי שעשיתי צרכיי, הווה אומר "הטלתי מימיי", עדיין אחרי כמה זמן-מס' מצומצם של דקות, יוצאת טיפה של שתן. רציתי לדעת האם הטיפות האלו שיוצאות בודדות מעכבות את התפלה. כלומר האם אפשר להניח תפילין ולהתפלל כרגיל בלי צורך נטילת ידיים?(אולי גם משום שאין לי עניין בהם) או שמא עליי לחכות, או להתחיל בתפילה בלי להניח תפילין, ואחרי כמה דקות להניח? האם יש משמעות למקום שבו אני נמצא בתפילה?(קורבנות, פסוקי דזמרה בברכות ק"ש). או שמא להניח תפילין ואם יצאו טיפות אז ליטול ידיי? מצטער על הנושא המביך שבשאלה.תודה רבה לכם.ת"ד:yair_golan@walla.co.il

תשובה

שלום רב!
שאלתך התקבלה במכון שלזינגר.

להלן תשובתם של רבני ורופאי המכון:

הטיפות מעכבות את התפלה רק אם מרגישים שהן יוצאות. ובזמן שהן יוצאות וחייבים להפסיק בכל מקום שנמצאים בתפלה כי אז אסור להוציא שום דבר שבקדושה מן הפה או להרהר בהם. אחרי שהן יצאו, מותר להמשיך בתפלה אחרי נטילת ידים. (אך אם אחרי הטלת מים תוכל לחכות עד שגם הטיפות אלו יצאו בלא לעכב את התחלת תפלתך והנחת תפילין, ודאי טוב, אסל אסור להגזים בהמתנה.)

מידע רפואי הלכתי ומאמרים בנושא רפואה והלכה ניתן למצוא באתר האינטרנט של מכון שלזינגר: www.medethics.org.il