צום 9 באב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/07/08 11:04 כז בתמוז התשסח

שאלה

שלום,

ביום הצום אהיה בשבוע ה- 14 להריון (ליתר דיוק 14 יומיים, כלומר סוף שליש ראשון תחילת שני). אני סובלת כבר מתחילת ההריון מבחילות קשות שמתחילות בכל פעם שהקיבה מתרוקנת, מה שאומר שאני אוכלת אחת ל3-4 שעות משהו קטן להרגיע את הקיבה. אני חוששת מאוד מצום שלם ואני גם יודעת ששתית מים לא עוזרת אלא רק מחריפה את הבחילה.

איך עלי לנהוג?

תודה!

יהודית

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

יש להתייעץ גם עם רופא שיתכן חוות דעתו. אם רופא אומר שצריך לאכול הרי שאפשר, א"כ נראה שתצומי בלילה ובבוקר תוכלי לאכול לפני הופעת הבחילות וכדו'.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון