צום

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/07/07 09:39 ז באב התשסז

שאלה

ב"ה

ברצוני לשאול

הנני בן 52 מטופל בתרופות ללחץ דם ותרופה לאסתמה.

הרופא המומחה המטפל קבע נחרצות שאסור לי לצום ועלי לאכול ולשתות ואין להפסיק את הטיפול.

הרופא אינו אדם דתי אך הוא מומחה המטפל בי כבר שנים.

בשנים האחרונות ניסיתי לעיתים בהצלחה לצום אבל תוך לקיחת מים וקצת מזון.

ברצוני לשאול לקראת צום ט אב מה השיעורים במים

ובאוכל ? ו כל כמה זמן יש לקחת השיעורים ?

כמו כן מה קורה אם אני חש שלא בטוב וכמובן אין רופא שנין לשאול האם אז צריך לעבור לאכילה ושתיה ?

בברכה

ברוך

תשובה

ב"ה

שלום.

תפעל בהתאם להוראות של הרופא.ויחוד שמדובר ברופא מומחה שיודע ומכיר את ההיסטוריה הרפואית שלך ואת מצבך הבריאותי.

ואם תרצה אז תתחיל לצום כמה שעות עד שתרגיש בעצמיך חולשה ואז אתה יכול לאכול ולשתות כרגיל .
רק שלא תאכל דווקא ביום זה מעדנים או בשר ויין בדווקא.

ואף על פי שאתה אוכל על שאר הדברים אתה צריך להקפיד
סיכה,נעילת הסנדל, וכ"ו.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.