צום תשעה באב

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 19/07/11 13:16 יז בתמוז התשעא

שאלה

אני בחורה מסורתית(דתיה לשעבר) הצמה 2 צומות בשנה באופן קבוע: תשעה באב ויום כיפור.

אני בהריון שבוע 27 לאחר טיפול.

לפני כחודש הייתי בב"ח עקב חשד לצירים מוקדמים. לבסוף לא נמצאו צירים במוניטור ונשלחתי למנוחה 4 ימים בבית. והנחיה לשתות הרבה מים במהלך היום למניעת צירים במידה ואלו היו צירים.

כעת אני מרגישה בסדר. ושותה 2.5 ליטר מים ביום.

אני מאוד מודאגת מהצום ומפחדת לגרום נזק לעצמי או לעובר חלילה.

האם יש מקום לוותר על הצום.? או לשתות רק מים?

תשובה

שלום
לקראת חודש אב תתייעצי עם רופא ירא שמיים(לא רופא חילוני) ואם יש חשש מסוים לשלום התינוק תהיי פטורה מהצום אם המציאות לא תהיה ברורה תתחיל לצום, ואם תרגישי חולשה גדולה כמו חולה(לא כאבי ראש רגילים של צום), תהיי רשאית לאכול ולשתות .

ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועייני בספרים באתר ישיבה

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=997