צום תשעה באב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/07/10 11:27 ג באב התשע

שאלה

שלום ,

שמי דליה אני בת 46 ואני צמה מזה שנים את צום תשעה באב .

עם זאת , בשנים האחרונות חשתי לא בטוב במהלך הצום כיוון שאני עובדת במשק בית באותו היום והמצב מדרדר עם השנים .

שאלתי היא האם יש אפשרות לא לצום ולעשות משהו אחר כתחליף ?

מאוד קשה לי לצום ללא מים במשך כל היום ואני אשמח אם תענו לי במהרה , תודה .

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

לכאורה צריך לצום, קשה מאד לעבור יום שלם ללא מים, ובייחוד בעבודה פיסית שאת עובדת בה. על כן נראה שאת צריכה אולי לא לעבוד באותו יום או להפחית שעות עבודה, ובלבד שתוכלי לצום ביום החשוב הזה.
אולם אם אין ברירה ואת חייבת לעבוד, ברגע שתרגישי לא כל כך טוב אפשר לטעום מעט מים (פחות מארבעים סמ"ק) כל תשע דקות.

צום החמישי לששון ולשמחה
בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון