צום תשעה באב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/07/08 10:06 כ בתמוז התשסח

שאלה

שלום,

כשאני הרה אני לא צמה בתשעה באב (כמובן אחרי אישור של רב למקרה הספציפי שלי).

השנה תשעה באב יוצא לפני שאדע אם אני הרה או לא...

האם מותר לי למנוע הריון החודש הזה כדי שלא להכנס לספק אם אני הרה או לא (כי אם אני הרה אסור לי לצום, ומצד שני - עדיין לא אדע אם אני הרה או לא... ולא רוצה לגרום לעצמי שוב הפלה).

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין למנוע הריון על ספק כזה, ואם יש ספק פקו"נ (או הפלה) יצטרכו לדון ולהתיר לך בתנאים מסוימים לשתות בצום.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון