צום עשרה בטבת ביום ו'

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/12/10 21:44 ד בטבת התשעא

שאלה

ב"ה

השנה יוצא צום עשרה בטבת ביום שישי. אילו הלכות מיוחדות נובעות מכך? (כמו עד מתי צמים וכו')

תודה ושבוע טוב

יהי רצון שיהפוך הצום ליום טוב

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

צמים עד אחר תפילת ערבית (צאת הכוכבים), השתיה הראשונה היא בקידוש של ליל שבת (כדאי לקדש על מיץ ענבים), ולאחר מכן סעודה רגילה של שבת קודש. אשה או נערה שצמה ואיננה יכולה לחכות לקדוש יכולה לעשות קידוש לאחר צאת הכוכבים (17:10) ולאכול מזונות ולחכות לקידוש של אבי המשפחה לאחר מכן.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון