צום לאישה הרה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 20/09/07 10:55 ח בתשרי התשסח

שאלה

שלום.

אני בהריון בסוף חודש שמיני (שבוע 35)בעברי עברתי שתי הפלות (לא יזומות).

הרופא אסר עליי לצום ביום כיפור מחשש לצירים מוקדמים ונזק לעובר.

האם אני פטורה מהצום?

תודה וגמר חתימה טובה

תשובה

אסור לך לצום. את צריכה לאכול ולשתות לשיעורין , ואז זה נחשב שצמת דאורייתא.
מעט פחות ממלוא לוגמך כל תשע דקות.(ממלאים את הפה עד כמה שאפשר , פולטים לכוס ומודדים. חצי מהכמות זה מלוא לוגמך.)
ואכילה 30 סמ"ק כל 9 דקות.
כדאי מתחילת הצום לאכול ולשתות לשיעורין (אכילה ושתיה הם חשבון נפרד כל אחד בפני עצמו), כדי לא להגיע למצב שתצטרכי לאכול ולשתות כרגיל.