צום יז' בתמוז

חדשות כיפה הרב דוד לוי 28/06/10 15:03 טז בתמוז התשע

שאלה

שלום.

מחר בע"ה יחול צום י"ז בתמוז.

יש לי כמה שאלות בנוגע לצום .

שאלה ראשונה- האם מותר לשמוע שירים וללכת לים ולבריכה במשך בין המצרים ?

שאלה שניה'-אני קמה בלילה של יום שני [לילה לפני הצום ולאחר שינת קבע ואני מתנה על כך] כדי לשתות ולאכול לפני שעולה השחר .

האם אני צריכה לנטול ידיי'ם ולהגיד מודה אני?

והאם אני צריכה להגיד ברכות השחר ?

כי אח"כ אני חוזרת לישון .

אשמח לקבל את תשובתך בהקדם.

תשובה

שלום לך

לצערנו לא נבנה בית המקדש ונראה שנאלץ לצום מחר...

1. אין שומעים שירים גם אחרי יז בתמוז.
מותר ללכת לבריכה עד ר"ח אב. אם לא יבנה בית המקדש אין הולכים לבריכה מר"ח אב.

2. כיון שאת שבה לישון בלילה אז כמו כל קימה באמצע הלילה יש ליטול ידים ואת ברכות השחר כולל 'מודה אני' תאמרי כאשר תקומי בפעם השניה בסוף שנת הקבע שלך.

הערה: אם את רק חוזרת לנמנמם מעט או מאוחר אז השינה השניה שלך היא כמו שינה ביום ואת צריכה לברך ברכות השחר בקימה הראשונה

בברכת ציפיה לישועה דוד לוי