צום יום כיפור לאישה מיינקת

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 19/09/07 18:35 ז בתשרי התשסח

שאלה

שלום,

אחותי אישה מיינקת לתינוקת בת 7 חודשים, התינוקת מסרבת לאכול אוכל מוצק ומבקבוק והיא ניזונה כמעט רק מחלב אם.

האם אחותי מחוייבת לצום צום מלא?

תודה וגמר חתימה טובה

שלומית.

תשובה

עליה להתחיל לצום ובמידה שהיא מרגישה או חוששת מאוד לירידה בכמות החלב העלולה לסכן את כמות החלב שהתינוקת צריכה לקבל, עליה לשתות לשיעורים במשך הצום. שתיה לשיעורים היא שתיה של כמויות קטנות עם הפסקות ביניהן. הכמות היא הממלאת צד אחד של חלל הפה. וההפסקות בין שתיה לשתיה - אם אפשר כל 9 דקות, ואם המצב קשה יותר אפשר גם כל 4 דקות.
וגמח"ט,
רונן לוביץ