צום יום כיפור בתת משקל

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 20/09/07 23:26 ח בתשרי התשסח

שאלה

הייתי אצל רופא ובגלל שאני בתת משקל ויש לי תופעות לוואי מזה כמו סחרחורות רעידות ביידים הרגשה לא טובה חוסר שווי משקל ואני רואה שחור בעיניים וכו' אסור לי לצום מחר....אז אמרתי לו שאני יצום בכל מקרה ואם אני ממש לא ירגיש טוב אני יאכל שוקולד או משו....

תשובה

עליך לשתות לשיעורים, ואם לא די בכך עליך לשתות ולאכול יותר. רצוי להתחיל לאכול ולשתות לשיעורים כבר מהבוקר, ואז סביר שלא תצטרכי לחרוג לאכילה ושתיה מעבר לכך. אכילה לשיעורים =כ- 30 סמ"ק אם אפשר כל 9 דקות, ואם המצב קשה יותר אפשר גם כל 4 דקות. שתיה = כמות הממלאת צד אחד של חלל הפה.

בברכה שתרגישי טוב, וגמח"ט,

רונן לוביץ