צום ט' באב ויום כיפור בהריון

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 03/06/07 14:43 יז בסיון התשסז

שאלה

למשיבים שלום רב!

אני בהריון בחודש חמישי, בט' באב אני אהיה בע"ה בחודש השביעי להריוני וביום כיפור בחודש תשיעי להריון.

כיצד עלי לנהוג בצומות אלו?

נאמר לי שחודש שביעי הוא חודש קריטי מבחינת צום והריון האם זה נכון וכיצד לנהוג?

תשובה

קודם כל שיהיה לך בשעה טובה, ושהלידה תהיה קלה.
לא ידוע לי על קריטיות של החודש השביעי יחסית לשאר החודשים. את צריכה לנסות לצום. להציב את כל התנאים האופטימלים לכך. כגון להסתגר בחדר עם מזגן עם מנוחה מליאה וכדומ' (זה אפילו יותר חשוב מתפילה, עיקר ביו"כ שהרי העינוי מאכילה ושתיה הוא עיקרו של יום)
באם לא תרגישי בטוב במהלך היום , אז בתשעה באב את יכולה לאכול ולשתות כרגיל, וביום הכיפורים תנסי לאכול ולשתות פחות מכשיעור (פחות מככותבת ופחות ממלוא לוגמיו בכדי אכילת פרס. היינו פחות מ30 סמ"ק של אוכל כל 9 דקות, ולגבי שתיה את צריכה למדוד מהו המלוא לוגמיו שלך. את ממלאת את פיך לגמרי שופכת לכלי עם שנתות כגון בקבוק תינוק, וחצי מהכמות היא מלוא לוגמיו, ןמותר מעט פחות מחצי כמות זו כל 9 דקות ), ואם גם זה לא עוזר אז מותר לך לאכול ולשתות לפי הצורך