צום בשעת הריון

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 20/09/07 22:57 ח בתשרי התשסח

שאלה

שלום!

אני בהריון בחודש שביעי. רופאת הנשים שלי אמרה שאסור לי לצום. ההמוגלובין שלי הוא 10.5, משקלי הכללי הוא 47.5 ועליתי עד כה כ-2.5 קילוגרמים. בנוסף, יש לי עדיין בחילות והקאות ומדי פעם סחרחורות.

האם מותר לי לצום? אם לא אז מהן המגבלות?

תודה וגמר חתימה טובה!

תשובה

בע"ה
צריך לצום. רק אם יהיו צירים או סחרחורות קשות, לשתות לשיעורין משקה מזין כמו מרק ירקות מקוסק או מיץ (ענבים).
הכי חשוב - לשמור על מנוחה מוחלטת במשך היום. לא ללכת לביהכנ"ס ולהיות במיטה במקום ממוזג.
השיעור - מלא לוגמייך, שזה מעט פחות מחצי פה מלא מים. תמלאי עכשיו את הפה , תפלטי לתוך כוס ותסמני קו מעט למטה מחצי הכמות, ואת זה לשתות במרווחים של 10 דקות.