צום בחודש תשיעי

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 20/09/07 11:42 ח בתשרי התשסח

שאלה

אני בשבוע 36 (תחילת תשיעי), הרופא אמר לגבי יום כיפור להיות מצוידת בבקבוק מים ופרי, וכל פעם שאני לא ארגיש טוב (גם סחרחורות) לשתות/לאכול, השאלה באיזה שיעור אפשר לשתות ולאכול ומה מרווחי הזמן שאפשר לעשות בין שיעור לשיעור?

תודה.

תשובה

בע"ה
אין סיבה שלא תצומי כרגיל, תהיי במיטה כל היום, ובמקום ממוזג, והיום יעבור בצום. רק אם את חשה מאד לא טוב, הרבה יותר מבשנים רגילות או שמתחילים צירים תכפים, אז תתחילי לשתות לפי מה שהרופא אמר.
השיעור הוא כך:
שתיה - פחות מחצי פה - תמדדי עכשיו בכוס ותסמני.
אוכל - פחות מ 30 גר'.
את הכמויות האלה אפשר לשתות (ולאכול אם יש צורך, אבל בד"כ אין) כל 10 דקות.