צביעה לבנים

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 04/07/06 16:10 ח בתמוז התשסו

שאלה

בס"ד

שלום לך כבוד הרב!

רציתי לשאול האם מותר לצבוע את השיער.. (הכוונה לא לכל מיני צבעים ושטויות)

אלה לחמצן (להפוף אותו ליותר בהיר "בלונדיני")

כי עשיתי את זה בפורים, והרבה שאלו אותי אם זה מותר לעשות את זה, לא היה לי מה לענות להם בדיוק, אבל לפי החשיבה שלי (מה שנראה לי, למרות שאין לי מושג בנושא) זה לא נראה לי אסור..

כי אני עושה את זה בשביל עצמי.. כי אני אוהב את השיער שלי ככה, ולא עושה את זה בשביל להיות מקובל אצל החברים שלי,ולא בשביל שיסתכלו עלי, כי אני פשוט אוהב את זה, ובשום מקום לא שמעתי שזה אסור..

אבל מה שהכי טוב זה פשוט לשאול משהו שמבין בנושא...

תודה מראש!

תשובה

בע"ה
שלום רב,
אכן אין בצביעת השיער איסור מצד עצם הענין, אלא רק יש בזה שאלה האם אין בזה משום "לא ילבש גבר שמלת אשה" שכידוע האיסור הוא שלא לנהוג בדברים שמאפיינים התנהגות נשית. אחד המאפיינים הוא העיסוק ביופי ובמראה החיצוני, כאשר אין הכוונה שגברים צריכים להיות "שלומפרים" אלא שבדרך כלל גברים לא מקדישים לכך יותר מרגע אחד לבדוק שהם נראים בסדר ותו לא, בעוד שנשים מקדישות ליופיין ,ובצדק, הרבה יותר זמן ותשומת לב.
מה רע בצבע השיער שלך? למה צריך יותר בלונד?

נכון שאין בדין הזה קריטריונים ברורים אלא זה גם תלוי במנהג החברה והזמן , אבל זהו העיקרון, ולכן נדמה לי שצודקים החברים שטוענים שזה בעייתי, כי רוב הגברים בחברה (הדתית) רואים בזה משהו ששייך יותר לנשים.
בברכה, אליעזר