צבא לבנות

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 11/02/04 15:33 יט בשבט התשסד

שאלה

כאשר הבת הולכת לשירות צבאי, שהוא בעצם שירות לאומי-רק במדים: בתי ספר, מושבים וכו.

היא מתגוררת בחדר רק של בנות דתיות, ואני מדגישה ר-ק בנות.

האם יש בכך בעייתיות? אם תוכל להסביר לי בנושא אודה לך.

תודה רבה.

תשובה

שלום רב:

הבעיה של שירות בנות בצבא היא לא רק בגלל בעיית המעורב אלא יש כאן בעיה עקרונית אחרת והיא שאין דרכה של האישה לצאת למלחמה ולכן כל המסגרת הצבאית איננה מתאימה בכלל לאופי ולמהות של האשה

.לא רק בגלל שאשה לא בנויה למלחמה אלא שכל אווירת המחנה נוגדת את הצניעות המיוחדת לבת ישראל ולכן משך כל השנים הרבנים פוסקי ההלכה הסתייגו מהליכתה של בת ישראל בצבא.

מיכאל ברום.