צבא לבנות

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 20/09/02 01:19 יד בתשרי התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב

האם מותר לבנות לשרצת בצה"ל אבל לא בקרבי?

אני לדוגמא רוצה להתגייס לעתודה, או ממר"ם

אני פשוט לא רואה פה איסור הילכתי- אני מרגישה שאתרום שמה יותר מאשר בשרות לואמי וגם מה יקרה כשאני אלך לעבוד, אני גם אהיה בחברת בנים בדיוק כמו ביחידות כאלה- כי פה הם רוצים שכל ולא כוח פיזי ככה שזה לא משנה אם אני בן או בת

חג שמח!

תשובה

ב"ה מוצאי חג סוכות תשס"ג

שלום רב!

הפוסקים מתנגדים לכל שירות צבאי. כיון שעצם המציאות במסגרת כפייתית עלולה ליצור בעיות, ועוד שהאווירה בצבא בהרבה מקומות היא מאד בעייתית בתחום זה של הקשר בין בנים לבנות.
במסגרת של עבודה תמיד ניתן להפסיק על פי ההלכה ש"פועל יכול לחזור אפילו בחצי היום".

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת