צבא לבנות

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 08/10/09 01:00 כ בתשרי התשע

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום,

האם כשבת הולכת לצבא היא ממש עוברת על איסורי תורה או שכיום הרבנים אינם ממליצים על כך לאור המציאות(זה הופך את זה לאיסור דרבנן)?או שמא זה פשוט לא ראוי אך לא אסור לחלוטין?האם יש דעות חלוקות בעניין(רבנים שמתירים ורבנים שלא)?

תודה מראש וחג שמח

תשובה

שלום
זה ודאי לא איסור דאורייתא, זו עיצה טובה שתלמידי חכמים מייעצים כדי שבנות לא יחטאו, הנסיון מעיד שכל מי שהתגייסה ואמרה כמו שלמה המלך אני אעשה ולא אחטא נפלה בסופו של דבר בכל מיני חטאים, שהרי האוירה בצבא חמורה ביותר בכל מה שקשור לבנים ובנות.
כמו שבעניני בנק אף אחד לא יעשה ללא עיצת בעל נסיון וכן ברפואה ובצבא כך גם בעניני מצוות ועבירות יש להתייעץ עם תלמידי חכמים שלא ליפול בחטאים, איני מכיר רבנים גדולים שמתירים שירות צבאי.
ברכה והצלחה