צבא לבנות...

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 02/12/07 23:07 כב בכסלו התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי חברה שהיא לפני גיוס, מה לא עשינו כדי שנמנע ממנה להיתגייס. היא ילדה חכמה שמתקרבת לדת. בעצם עושה הרבה!! היא למדה באולפנא, היא הולכת לשיעור תורה 4 פעמים בשבוע והיא יודעת המון הלכות שאפילו בנות דתיות לא יודעות, והיא אפילו שומרת נגיעה. אבל הדבר שהכי קשה לה זה צניעות... היא לא הולכת בצניעות אבל מעבר לכך יש המון מה ללמוד ממנה.

היא רוצה תשובה מספקת באמת למה שבנות לא ילכו לצבא. היא לא הולכת להחזיק נשק... היא רוצה פשוט צבא! מה אני, בתור חברה דתיה אמורה לעשות כדי למנוע ממנה להיתגייס?? היא דיברה עם הרבה רבנים ורבניות וכלום לא עוזר, איך אוכל למנוע ממנה לעשות את הטעות הזו??

שיהיו בשורות טובות... תודה רבה!!

תשובה

שלום
אני חושב שההוכחה הטובה ביותר היא : שאין מודל תנכי לחיילת המשרתת בצבא, זה מעולם לא היה קיים כחלק ממהלך של נשות ישראל ויש כאן דבר חדש לגמרי שמניעיו לא היו טהורים.
בודאי שנזכור את עשרות אלפי החיילים והחיילות שאיבדו את אורח חייהם הדתי בצבא, מפני שהאדם חיית הרגל, ההשפעה החברתית עצומה.
לחברתך יש אחריות על דרכה ומהלך חייה ואין אני סבור שאת צריכה לקחת את כל האחריות על כתפייך.
ברכה והצלחה