צבא לבנות

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 20/08/07 13:49 ו באלול התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב!! דבר ראשון לפני שאני מתחילה שכוייח ענק על האתר ממש מחזק אותי!! אשרייכם!

מאז שהייתי קטנה תמיד חלמתי על ליות בצבא בקרבי ולעזור למדינת ישראל לא רק קוחנית אלא גם פיזית לפני חודשיים הופתעתי לגלות שלבנות אסור להיות בצבא!! האם זה נכון? ואם כן אז למה?

תודה מראש ויישר כוח!!

תשובה

בע"ה
לצערינו הצבא היום פועל באופן כזה שבעיות הצניעות בו הן עצומות!!!
זה מתחיל בכך שיש יחידות מעורבות, התנאים המלחיצים, האוירה ועוד מביאים למצב שלא היינו מעלים על דעתינו לחיות כך בחיים האזרחיים.
לכן, הורתה הרבנות הראשית, שבנות לא תתגייסנה לצבא. יש פתרונות שונים איך ניתן לתת ולשרת את העם והמדינה במסגארת שרות לאומי, לא פחות ב"מסירות נפש" מאשר בצבא.
בהצלחה.