צבא לבנות ועתודה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/11/03 03:23 יח בחשון התשסד

שאלה

כבוד הרב,שלום

כן, כבר חרשתי מכל הכיוונים את הנושא הזה- למה אסור וכו' וכו'... אבל, יש לי בעיה, אני יודעת שהכל תלוי ב-כמה אני אוכל לשרת ת'מדינה שלי ולתרום לה, אני מאמינה שאם אלך לצבא הסיכוי שלי להיות עתודאית הוא ממש גדול (ה' יתברך העניק לי רמת השכלה גבוהה ב"ה), אני ממש רוצה לחבור לתחום הרפואה ואני ממש מאמינה שאצליח בעזרת ה', הבעיה היא,שאני יודעת שאסור לבת לשאת נשק משום "כלי גבר", איך אפשר להימנע מנשיאת נשק/ איזה פתרון אחר אוכל למצוא כתחליף? דרך אגב- בעזרת העתודה בעזרת ה' אוכל תרום לעמי רבות. מקווה מאוד שתענה לשאלתי בהקדם האפשרי...

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

היכן כתוב שכדי ללמוד רפואה צריכה הבת לשרת הצבא?
למה לך להכניס את עצמך למציאות שונה ומשונה?
לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה אי אפשר.
תלמדי רפואה במסלול רגיל!!ובעזר השם תעזרי לעם ישראל יישר כוחך!!!

עוזיאל

.