פתיחת תיק אימוץ לשם נישואין

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/04/11 16:22 ו בניסן התשעא

שאלה

שלום רב.

אני ניצב על סף החלטת נישואין, הבחורה שאיתה אני מתכוון להתחתן - מאומצת מגיל 0.

עפ"י תעודת לידה היא יהודייה, ואין חשש לממזרות. זה גם המידע שהוריה המאמצים קיבלו.

א. האם מבחינה הלכתית אנחנו חייבים לפתוח את תיק האימוץ כדי להינשא? למשל בשביל להרשם לנישואין ברבנות.

ב. במידה וההלכה לא מחייבת לפתוח את התיק, מה דעת הרב האישית? הורי לוחצים שנפתח בשביל שלא יתגלה 'סוד נורא' רק לאחר החתונה.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שיהיה בשמחה גדולה.

א. את ההחלטה האם חובה לפתוח את התיק מקבל רשם הנישואין. אם ידוע שהיא יהודייה ושאין כל בעיה לרשום אותה לנישואין – אין חובה לפתוח את התיק, ורשם הנישואין לא יעשה זאת. לא אתם אפוא צריכים לקבל את ההחלטה, כי אם רשם הנישואין המוסמך לזאת על פי הרבנות הראשית ועל פי חוק.
ב. זו הכרעה אישית שלכם. אתם צריכים לעשות את שטוב לכם. החשש מפני "סוד נורא" הוא די קטן, עד שלא חייבים להתייחס אליו. עשו את מה שאתם מאמינים בו וטוב לכם, בתחום עדין זה.
כל טוב ובשמחה גדולה