פרשת השבוע

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 22/08/07 13:29 ח באלול התשסז

שאלה

בפרשת השבוע (כי תצא) אנו קוראים על מקרה בו הבעל מוציא שם רע על אשתו, וכתוצאה מכך על הבעל ישנו איסור לגרש את אשתו לכל ימי חייו (וזאת בנוסף על הקנס הכספי).

והשאלה היא: האם על האשה גם מוטלת החיוב להישאר תחת בעלה, שאסור לו לגרשה, או שכתוצאה ממעשה כזה, של בגידה באמון ההדדי בינו לבינה, היא מותרת להתגרש ממנו? ואם כן כיצד זה לא סותר את ההלכה הנ"ל?

אודה לכבוד הרב אם אוכל לקבל את התשובה עוד לפני שבת.

תשובה

שלום רב,
כתב הרמב"ם בהל' נערה בתולה פ"א הלכה ג' שאם לא רוצה לא נישאת אליו, המשמעות של החיוב של הבעל הוא למען האשה, כיון שפגע בה, יכולה לדרוש ממנו לשאתה. אבל , אין זה עונש לנערה,לכן, תלוי ברצונה, וכמ שמקובל בכל אחת הרוצה להתגרש, בהליכי בית הדין.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות, רעננה.