פרשת השבוע

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 19/05/07 21:17 ב בסיון התשסז

שאלה

יש לי בעיה קטנה עם פרשת במדבר [בקטעים שספרו את השבטים] מה הטעם לזה שזה מופיע בתורה אובעיברית היומיומית מה אכפת לי כמה היו השבטים ליפני 3000 שנה ?

תשובה

כל דבר שנכתב בתורה, נכתב רק אם הוא רלוונטי לדורות שיבואו בעתיד. כך גם לגבי ספרי הנביאים.
פרשנינו שמו לב לטענה שעולה בשאלה, והנה, רש"י מפרש על פי המדרש, כי המנין בספר במדבר, נעשה, וסופר עליו במקרא, כדי שנדע חיבתם של ישראל אצל הקב"ה. זה באמת לא חשוב אם היו 603,550 או היו 603,660. הדבר החשוב הוא, כי נשים לב לכך שהקב"ה מקפיד על ספירת בני ישראל, פעמיים, ועל ספירת הלויים לחוד מבני ישראל (גם מכך לומדים דברים חשובים!!!) ו...מה שכתבנו לעיל זו הצעה פרשנית אחת, ובוודאי שיש עוד ועוד פרשנויות למקרא.