פרסום לתפילין שהוא עבודה זרה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/01/09 17:04 א בשבט התשסט

שאלה

תפילין בית אל מפרסמת בחוברות השבת את מוצרה התפילין.

בחוברת צוהר 231 פרסמה כדלקמן: לאחינו הלוחמים בדרוםשלוחה לכם ברכת שמים:

ויה"ר שיתקיים בכם מאמר הפסוק:

וראו כל עמי הארץ וכו'

התפילין ישמרו עליכם מאלפי קמיעות, שאו אותם כל הזמן איתכם"

כך אמר המקובל הרב ליאון שליטא בברכתו לחיילי צהל"

שאלתי.

כ"א יכול לברך חיילי צהל כלשונו.

אבל חב' תפילין משתמשת ברב ליאוןלברכה משונה שלדעתי גובלת בעבודת אלילים.

א. מי זה הרב ליאון המקובל? המילה מקובל משנה לענין הברכה?

ב. עד עכשיו לא ידעתי שתפקיד התפילין הוא לשמור על חילים. מה קורה עם חילים שלא נושאים איתם תפילין?

ב. על סמך מה אותו רב מקובל מבטיח את השמירה? הוא סגנו של אלהים?

האם ניתן לתבוע אותו כאשר חלילה זה לא מתקיים?

תשובה

שלום וברכה

לא ראיתי את הפרסום.
אם אכן זה כך, זה מוזר מאוד. איני רוצה לדבר על עבודת אלילים, אלא על פשטות ההתייחסות למצוות הנחת תפילין. מניחים תפילין כי זו מצוות ד', ולא כי הם קמיעים.
אני לא חושב שכתוב כאן כי זהו תפקיד התפילין, ואף על פי כן – מאוד אין דעתי נוחה על כך.

הרעיון שתפילין שומרות נמצא כבר בגמרא בסיפור אלישע בעל כנפים (שבת מט ע"א) ובעוד מקומות. שוב, אף על פי כן אני חושב שאסור להבטיח דבר בשם ד'. את ההבטחות יכול להבטיח הקב"ה בלבד, ולא בני אדם.

כל טוב