פרישות ובל תשחית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/03/08 16:18 יז באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב

יש לי 2 שאלות

במידת הפרישות שמציין בעל "מסילת ישרים", האם "פרישות מהנאות העולם הזה" כולל שמיעת מויקה לועזית?

יש ברכה במקרה שאכלת והשארת מהאוכל. אבל אם כל מה שלא תאכל ילך לפח? זה בל תשחית...

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

א. העל המסילת ישרים לא פרטץ. סביר להניח שהדבר תלוי בהקשר. אם אדם זקוק למוזיקה כדי למצוא את עצמו - הוא יתיר לעשות זאת. לעומת זאת, עמדתו של הרמח"ל לגבי הנאות צרופות כנראה שוללת הנאות אלה, ללא קשר לשאלה האם מדובר במוזיקה עברית או לועזית.

ב. לא הבנתי את השאלה השניה.

כל טוב