פרידה מחבר

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 13/10/03 12:40 יז בתשרי התשסד

שאלה

יצאתי עם בחור מישיבה טובה וממשפחה טובה ואחרי חצי שנה, אחרי שכבר דיברנו על חתונה, הוא נפרד ממני בתואנה שהשיחות שלנו לא ברמה. קצת מוזר לי לכתוב לרב שאלה כזו, אבל האם זה דבר הגיוני?

תשובה

שלום

עם כל הצער, מסתבר שלמרות שכבר התחלתם לדבר על חתונה, הבחור המשיך להתלבט. עצם השיחה על חתונה אינה מחייבת אף אחד מהצדדים. לכך נועד מנהג השידוכים, הנקרא בפינו 'אירוסין'. ההכרזה שזוג עומד להנשא, נתפסת כרגע המחייב. אני משער שגם תוך כדי השיחות על החתונה, אפשר היה לחוש שהוא עדיין מתלבט.

מסתבר שהסיבה לפרדה אינה רק 'שיחות לא ברמה'. זה מה שהוא אמר (אולי זה רק מה ששמעת, והוא אמר יותר?), אך פרידה לרוב נובעת מתחושה כללית של חוסר התאמה, וממכלול שלם של סיבות, ולא רק מסיבה אחת.

העובדה שהוא לומד בישיבה טובה והוא ממשפחה טובה, אינה אומרת שהוא מתאים לכל בחורה (גם אם היא עצמה בחורה מצויינת וממשפחה טובה!). יתכן שדווקא בגלל שאת בחורה מצויינת הוא התלבט, אך החליט לבסוף שההתאמה ביניכם אינה טובה.

אם הוא לא הרגיש שהקשר מספק, יותר טוב (גם בשבילך) שהקשר נפסק. האם היית רוצה להיות נשואה לאדם שלא מרגיש שלם עם זה שהתחתן אתך?

אני מאחל לך שתמצאי במהרה את המתאים לך.