פרוזבול של הלל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/07/08 21:56 יח בתמוז התשסח

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

אם אינני טועה הלל תיקן את הפרובול , אך איני מבין מדוע ,וכמו כן אם תוכל להסביר מהי "שמיטת הכספים"?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

שמיטת כספים פרושה שבסוף השנה (כט אלול תשס"ח) כל מי שחייב כסף איננו חייב לפרוע למלווה (יש הרבה תנאים, ולא כאן המקום לפרט). המלווים פחדו שהם יפסידו את ממונם, ועל כן הם נמנעו מלהלוות כספים, ומשום כך תיקן הלל את הפרוזבול, כדי שלמרות שמיטת הכספים יוכלו המלווים לגבות את חובם, שהרי הוא מוסר את ההלואה לבית הדין, שעליו לא נאסרה גביית חובות אחר השמיטה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן