פרוות בעלי חיים

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 20/12/06 20:41 כט בכסלו התשסז

שאלה

שלום, כבר שלחתי שאלה כזאת אבל אני לא רואה אותה פה ולכן אשאל שוב ואשמח לתשובה מהירה כי הדבר די דחוף לי.

אני מגדלת בעלי חיים בבית והשערות שלהם נושרות וממלאות את כל הבגדים מבפנים ומבחוץ, אי אפשר להתחמק מזה, גם בגדים שחוזרים מהכביסה ישר מתמלאים בפרווה. השאלה שלי היא האים במצב שבו הבגדים שלי מלאים בפרווה שנוגעת גם בעור שלי מותר לי להתפלל ולברך וכו? האים הפרווה לא מטמאת גם אותי? אשמח לתשובה מהירה, תודה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

מותר להתפלל כך, שהרי מותר להתפלל אפילו לבושים בבגד שעשוי מעורות ופרוות, וודאי שכאן כאשר הפרווה נמצאת שלא מרצון וטפלה היא לבגד שמותר.
עקיבא

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן