פרגולה כסוכה

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 15/08/02 19:32 ז באלול התשסב

שאלה

א. האם ניתן לנצל פרגולה כסוכה?

תשובה

ניתן לנצל פרגולה כסוכה, רק אם חמתה מרובה מצילתה. אם תמיד יש בה יותר צל מאשר שמש - אין היא יכולה לשמש כסוכה.

גם אם המרחקים בין הקורות שבגגה גדולים באופן שחמתה מרובה מצלתה, עדיין קיימת הבעייה של מעמיד בדבר שאין ראוי לסכך בו, שכן בצידי הקורות הללו תקועים מסמרים. על כן בדיעבד ניתן לפתור בעייה זו ע"י הנחת עצים בניצב לכיוון הקורות (שתִּי וערב), ולהניח את הסכך מעליהם.

יש לעשות קודם את הדפנות, ורק אח"כ להניח את הסכך. בדיעבד, אם סיכך לפני הדפנות: לדעת משנה-ברורה, בן-איש-חי ורוב האחרונים - לא כשרה; לדעת רוב חכמי ספרד (ברכי-יוסף) - כשרה.