פספוסים? יש אפילו חג זכה!- דבר תורה קצר לפרשת בהעלותך

חדשות כיפה חברים מקשיבים 07/06/12 23:41 יז בסיון התשעב

שאלה

[פספוסים? יש אפילו חג זכה!]

הייתה להם תעוזה לא קטנה לחברה האלה. הם פתחו במחאה חברתית מול בית ראש העם והכריזו "למה ניגרע?"

פסח נחוג אז בפעם השנייה מאז יציאת מצרים, והנה קובצת אנשים "קיצוניים" שנטמאו למת, או 'נתקעו' בדרך, פונה למשה רבינו ומבקשת "מועד ב'!"

חברים, מה נסגר אתכם? ממתי יש מועד ב' על מצוות? שברת?- שילמת!

מה לעשות, על טעויות משלמים גם אם הן נעשות בשגגה!

משהו קרה שם. משה רבינו פונה לקב"ה ונענה בחיוב! יש מועד ב'! "בחודש השני בארבעה עשר יום בין הערביים יעשו אותו על מצות ומרורים יאכלהו" (במדבר, ט', י"א)

איך זה?

נשמע כאילו משהו לא רציני קורה פה.

החבר'ה הטמאים פונים למשה רבינו בבקשה עמוקה; "קורבן פסח הוא סמל לברית ולקשר ביננו לבין הקב"ה, תזכורת לאותם רגעים מקודשים שנבחרנו מכל עם ולשון. זועקים הם בקול: "למה נגרע?" איך יכול להיות שאנחנו, חלק מעמ"י, לא נהיה חלק מהברית הזו? והקב"ה עונה בחיוב- צודקים! לא יכול להיות מציאות כזו ולכן קבלו- מועד ב'.

סבבה, אם זה כ"כ קריטי, ואין אדם שיכול להיגרע מהשותפות בברית, אז למה מראש, ריבונו של עולם, לא יצרת את האופציה הזו? או.. ממתי סומכים על בני האדם?

אלא מה? הברית קיימת, השאלה עד כמה אנו שייכים בה.

כשהחבר'ה הטמאים באו וביקשו חלק בברית הם אמרו, אנו לא רק שייכים בלי בחירה בדבר הזה, נפשית- רוחנית אנו לא מסוגלים לחיות בלי זה, אנו רוצים להיות קשורים אלייך, רוצים לבחור לעשות רצון ה' לא רק כי אנחנו חייבים, אלא כי באמת אנו רוצים!

יהי רצון שנזכה לעשות רצון ה' מתוך בחירה ושמחה!

(הדברים נכתבו עפ"י רעיון שנאמר מפי הרב חיים סבתו)

שבת שלום!

חברים מקשיבים.