פסיקות הרב אלישיב

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/04/10 22:50 כו בניסן התשע

שאלה

שלום לכבוד הרב.

לאחרונה התפרסמו פסיקות רבות של הרב אלישיב שנראות תמוהות מאוד, וחלקן אפילו פסיקות שאני מוכן לומר בפה מלא- מזעזעות (כדוגמת התמיכה באליאור חן).

שאלתי היא- כיצד ניתן לנהוג כבוד בכזה גדול תורה, כאשר פסיקותיו נוגדות באופו כה חזק את המוסר, המצפון, האחווה וערכי היהדות הבסיסיים ביותר?

מצטער על הקיצור בשאלה, אני מקווה כי התרעומת מובנת גם כך.

אשמח לתשובה כנה גם במחיר אי פרסומה באתר.

תשובה

שלום וברכה

ככל שאני מבין חלק מהפסיקות האלה כלל לא פורסם על ידי הרב אלישיב הי"ו, וחלק אפילו כלל לא היה. לצערי, לא ניתן לצאת מנקודת הנחה כי מה שמפורסם בשמו הוא אכן אמר. זו אינה מציאות ראויה, שגדול תורה כמוהו זוכה ליחס לא ראוי מצד מקורביו, ומצד רחוקיו.
לגבי פסיקות אחרות שיצאו מכבודו: כל הקורא את הספר שיצא על דמותו של הרב אלישיב הי"ו מבין באיזה רמת עצומה של ידע, התמדה, השקעה ושליטה מדובר, והוא מתמלא רגשי כבוד והערצה לאדם. הדבר אינו מחייב לקבל את כל עמדותיו, כיוון שפסיקה אינה מורכבת רק ממרכיבים אלה, אלא גם מעולם רוחני מקיף יותר, מהערכת דרך ארץ שקדמה לתורה ומעניינים רבים אחרים הקשורים בשיקול דעת וכדו'
על כן אנו נוהגים כבוד ואפילו בהערצה ברב אלישיב הי"ו, ובד בבד מתייחסים עניינית לכל נושא העולה על הפרק.

כל טוב